Καλοκαιρινά γεύματα: Συμβουλές & Προτάσεις

Καλοκαιρινά γεύματα: Συμβουλές & Προτάσεις

Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι ζέστες αρχίζουν να ξαναγίνονται μέρος της καθημερινότητας μας. Η όρεξη μας για φαγητό μειώνεται, αλλά η ενέργεια που χρειαζόμαστε παραμένει σταθερή.

Πως θα καταφέρουμε να κρατάμε τον οργανισμό μας γεμάτο ενέργεια τις ζεστές & εξαντλητικές ημέρες του καλοκαιριού;  Θα δούμε μαζί κάποιες πολύ βασικές και απλές συμβουλές, αλλά θα σας προτείνουμε και must νοστιμιές του Falaifel για τα καλοκαιρινά σας γεύματα.

Ξεκινήστε με ένα πλήρες και απολαυστικό πρωινό. Θα σας εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, θα ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας και θα αποφύγετε την κατανάλωση γρήγορων και λιπαρών snacks.

Καταναλώστε 10 – 12 ποτήρια νερό την ημέρα. Τις ζεστές ημέρες το σώμα μας αποβάλλει αρκετά υγρά τα οποία πρέπει να επαναπροσλαμβάνουμε. Βεβαίως, το νερό προσφέρει τα μέγιστα στη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο σώμα μας.

Εκμεταλλευτείτε την ποικιλία στα φρούτα και τα λαχανικά εποχής. Εμπλουτίστε όλα τα γεύματα σας με τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά του καλοκαιριού. Η κατανάλωση, επίσης, των αγαπημένων σας χυμών θα βοηθήσει πολύ στην ενυδάτωση του οργανισμού σας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό. Τέλος, αποφύγετε τα κορεσμένα λιπαρά, προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης, ενώ καλή επιλογή αποτελεί και το κοτόπουλο.

Στο Falaifel μπορείτε να απολαύστε πεντανόστιμα, δροσερά γεύματα για όλα τα γούστα. Τα αγαπημένα σας φαλάφελ, ολόφρεσκες σαλάτες, κοτόπουλο σε τυλιχτό, μερίδα ή σαλάτα και φυσικά μια μεγάλη γκάμα από δροσιστικούς χυμούς και αναψυκτικά.

Το vegan & vegetarian friendly μενού του Falaifel, είναι η τέλεια επιλογή ΚΑΙ το καλοκαίρι!

Τι προτείνουμε…

Egyptian Falafel (Φαλάφελ): Ρεβυθοκεφτέδες, καυτερό, σως ταχίνι/κρέμα σκόρδου, ντομάτα, λάχανο, μαϊντανό, αράβικη πίτα, σε τυλιχτό ή μερίδα.

Sis Taouk (Κοτόπουλο): Κομματάκια στήθος κοτόπουλου, μαριναρισμένο με μπαχαρικά, καυτερό, σως μουστάρδας/κρέμα σκόρδου, λάχανο, ντομάτα, μαϊντανό, αράβικη πίτα σε τυλιχτό ή μερίδα.

Tabbouleh (ταμπουλέ): Μαϊντανός, πλιγούρι, δυόσμος, αγγούρι, κρεμμύδι, ντομάτα, βινεγκρέτ.

Fattoush (φατούς): Μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, δυόσμος, πιπεριές, αράβικη πίτα, λεμόνι, ελαιόλαδο, σιρόπι ροδιού.

Falaifel: Κομματάκια φαλάφελ, μαρούλι, μαϊντανός, δυόσμος, ντομάτα, αγγούρι, πλιγούρι, βινεγκρέτ.

Pharaoh's: Κοτόπουλο, μαρούλι, αραβική πίτα, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, δυόσμος, βινεγκρέτ.

-> Δείτε ΟΛΟ το μενού μας εδώ.

Από συνοδευτικά σας προτείνουμε να επιλέξετε το mix μελιτζάνας ή την vegan μαγιονέζα μας. Δροσιστείτε οπωσδήποτε με ένα χυμό ή αναψυκτικό, διαλέγοντας ανάμεσα σε μάνγκο, ανανά, guava και πολλές ακόμη γεύσεις.

Καλό καλοκαίρι!
Falaifel_team

 


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο