Η θρεπτική αξία της σόγιας – Γύρος σόγιας

Η θρεπτική αξία της σόγιας – Γύρος σόγιας

Η σόγια είναι το όσπριο με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και προσφέρει στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής των χορτοφάγων, αλλά και των ανθρώπων με έντονη αθλητική δραστηριότητα.

Το 87% των λιπών της σόγιας είναι ακόρεστα, τα οποία είναι άκρως σημαντικά για τον ανθρώπινο οργανισμό και μέρος αυτών δε μπορεί να τα παραγάγει μόνος του. Τα πιο σημαντικά είναι τα ω3 & ω6 λιπαρά, με αμέτρητες ευεργετικές ουσίες (αντιμετωπίζουν φλεγμονές, άσθμα κ.α.). Επίσης, η κατανάλωση σόγιας περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, καθώς είναι πλούσια πηγή ασβεστίου και χάρη στις ισοφλαβόνες (μία ομάδα φυτικών συστατικών) έχει επιβεβαιωθεί ότι προστατεύει από καρδιοπάθειες.

Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φυτικά προϊόντα, καθώς είναι καλή πηγή μαγνησίου, σιδήρου, σεληνίου, βιταμίνης Κ και ψευδαργύρου. Η προσεκτική αντικατάσταση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων με σόγια, μειώνει τη πρόληψη κορεσμένων λιπαρών και χοληστερόλης.

Γύρος σόγιας

Έχετε δοκιμάσει street food από ποιοτική σόγια; Εάν όχι, στο Falaifel μπορείτε να βρείτε χειροποίητο γύρο σόγιας. Μία τυλιχτή λιχουδιά σε πίτα, με ντομάτα, κρεμμύδι, κέτσαπ και μουστάρδα, η οποία ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς vegetarian και vegan.


Εκτύπωση   Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο